Pillanatok

Egy oldal a "Gyermekeim"-ből, szeretettel azoknak, akiket megérint... Ne félj elmondani, ha tetszett, és azt se, ha nem...

Linkblog

Választhatsz...

2007.07.27. 08:43 | blueeye | Szólj hozzá!

 

A rakparton ült, lábát lógázva a Duna sötét vize fölé. Körülötte szétszórva papírlapok hevertek, némelyik gépelve, némelyik kézírással. Éjfélre járt…

Aludt a város. Az éjszaka jótékonyan betakarta sötétjével a sok mocskot és szennyet. Minden nyugodt volt, és békés…

Hirtelen dühösen sírva fakadt. Letépte nyakából a talizmánt, s keze lendült, hogy a vízbe hajítsa…

- Biztosan ezt akarod?

A lány meglepődve felpillantott. Egy hosszú, fekete hajú és ruhás férfi állt mellette, tekintete a távolba révedt.

- Tessék?

- Azt kérdeztem, biztosan ezt akarod-e? – szólalt meg újra a férfi, majd rátekintett a lányra. Tekintete mély volt, mágnesként vonzotta a lányt, akinek keze lehanyatlott, s a földre hullott a talizmán.

- Miért…kérdezi…? – nyögte ki végül.

A férfi elmosolyodott, majd leguggolt. Felvette az elejtett láncot, majd hosszú, finom ujjaival a lány nyakába kötötte azt, aki megborzongott a jéghideg érintésre, s önkéntelenül is hátrahúzódott.

- Félsz tőlem? – kérdezte a férfi apró félmosollyal.

- Nem… Én csak… Csak…

- Hideg volt a kezem, igaz?

A lány bólintott.

- Hideg… mint a Halál?

 

Mikor a férfi átölelte, a lány moccanni sem tudott. Vasmarok szorította össze a szívét. Próbált küzdeni, de mintha elszállt volna minden ereje.

- Nos? Hogy érzed magad? Milyen kiszolgáltatottnak lenni? Milyen érzés tudni, hogy bármelyik pillanatban megölhetlek?

- Miért…? – nyögte a lány.

- Miért? Azt kérdezed, miért? – gondolkodott el a férfi. – Tudod, szimpatikus lánynak tűnsz. Szereted a meséket, a misztikumot, mindig mindennek a rejtett oldalát kutatod. Szereted az állatokat, a gyerekeket, még a felnőtteket és az öregeket is. Jól érzed magad társaságban, de a magány sem idegen tőled. Szívesen segítesz másoknak, de néha kicsit önző vagy, bár ki nem az manapság?! Szóval igazán kedves és szeretetreméltó ember vagy. Hát éppen ezért kell hánynom tőled! – nevetett fel. – Mi a nyavalyáért vagy te ilyen jótét lélek?! Kinek kell manapság ilyen ember? Semmi szükség rád! Ergo, nyugodtan megölhetlek… - hajolt a lány fölé, aki már alig kapott levegőt.

- Mi szükséged van teneked rám? – hörögte.

A férfi meghökkent.

- Szükség?! Nekem nincs szükségem rád!

- Akkor mégis minek ölnél meg?!

A férfi elengedte a szívét. Töprengve ereszkedett le a sarkára.

- Miért is…

-Alexa-

A bejegyzés trackback címe:

https://blueeye.blog.hu/api/trackback/id/tr6126188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása