Pillanatok

Egy oldal a "Gyermekeim"-ből, szeretettel azoknak, akiket megérint... Ne félj elmondani, ha tetszett, és azt se, ha nem...

Linkblog

Új Múzsa született

2008.07.21. 13:28 | blueeye | Szólj hozzá!

Mezítláb sétálok a homokban, kezemben lóbálva cipőm. A vízbe gázolok. A partra futó hullámok megrohamoznak, hűvösen körbe ölelnek. Apró kavicsok, kagylók a talpam alatt; megannyi emlék, megannyi élet, megannyi mese és történet.

Leülök egy ernyő alá, hátamat feltámasztom a fehér napozóágyon. A telihold ezüst hidat fest a tengerre, mellette fényesen ragyog a Vénusz.

Lehunyom szemem; a hullámok ezer titkot súgnak fülembe…

Leülsz mellém; nem szólsz, s nem szólok én sem. Csak ülünk és hallgatunk. Jól esik a csend…

Oldalt dőlsz az ágyon, hátaddal mellkasomhoz simulsz. Nem reagálok, várom, hogy te lépj.

Kezemért nyúlsz; derekadra húzod, elvackolódsz az ölelésben. Ujjaid ujjaimba fűzöd, még mindig szótlanul. Nem enged a szorítás a szívem tájékán…

Felém fordulsz, fürkészőn nézel szemembe. Zöldes örvény kap el, s ránt a mélybe; félek, hogy elveszek. Ujjaid finoman félrehúzzák napszőkítette tincseim; tenyeredben tartod most az arcomat. Felkönyökölsz; kezeddel gyengéden végigsimítasz karomon, testem vonalán. Beleremegek az érintésbe; ajkam elnyílik, halk sóhaj szakad ki belőlem.

Ajkamra hajolsz; minden porcikám megfeszül, majd elernyed. Átadom magam a régen várt csóknak, tudván-tudva, hogy ez lesz az utolsó is. Ölelsz; ölellek…

 

Gin és Sprite illata a levegőben. Sóhajtva nyitom ki szemem. Vidám beszélgetés, nagy nevetés, partnak csapódó hullámok, ezüst-híd a vízen, ragyogó Hold és fénylő csillagok. Görögország, 2008 nyara.

Tovatűnik az illékony álom; de keserédes íze itt maradt a számban s a szívemben.

Isten hozott! Ma éjjel új Múzsa született…

 

- Alexa -

A bejegyzés trackback címe:

https://blueeye.blog.hu/api/trackback/id/tr16577999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása