Pillanatok

Egy oldal a "Gyermekeim"-ből, szeretettel azoknak, akiket megérint... Ne félj elmondani, ha tetszett, és azt se, ha nem...

Linkblog

Szent-kárhozott éjszaka

2007.08.17. 08:44 | blueeye | 1 komment

 

Éjfekete zongora áll a fekete márvánnyal kirakott teremben. Hófehér függönyök lebbennek a kósza széllel, falevelek keringenek, csúszkálnak a fuvallatban. Fényes holdfény vonja sejtelmes homályba a zongoránál ülő görnyedt alakot. Ezernyi láthatatlan lánc köti béklyóba testét. A sarokban meghúzódva sötét ruhás démon áll karba tett kézzel, ébenfekete haja a földet söpri. Porcelánkék szeme a görnyedt alak sötétbe vesző arcát fürkészi már órák óta.

Mikor az alak végre feltekint, fogvatartója is előlép. Hosszú körmű kezét kinyújtva a zongorára mutat.

- Játssz! – parancsolja halkan.

A férfi karjain mázsás kolonc, de ő büszkén felveti fejét, s leüti az első akkordot.

Ezernyi apró hang gurul szét a teremben, mint elszakadt gyöngysor. A démon dermedten áll, szomjasan issza be a gyönyörszép muzsikát. A férfi feltekint a zongora mögött, acélkék, büszke, de ugyanakkor szomorú tekintete rabul ejti démonát, aki megbabonázva elindul felé.

Szívfájdítóan édes szopránhang szólal meg az éjszakában, melyet gyengéden kísér a zongora. Tökéletes harmóniába olvadnak össze; szerenádjuk nyomán tisztul az ég és porlanak a láncok. Már rég nem rab és rabtartó áll egymással szemben; Férfi és Nő ég ősi tűzben, ősi máglyán. Testük, lelkük egybeolvad a rítusban e szent-kárhozott éjszakán.

Övék a Menny és a Pokol… Övék az Élet… Övék a Szerelem…

-Alexa-

A bejegyzés trackback címe:

https://blueeye.blog.hu/api/trackback/id/tr93142124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

b 2007.08.18. 15:23:19

és mi lesz vele?megnyugszik? vagy újabb kört kerest? merre űz még az álomvalóság?
melyik vagy te?
süti beállítások módosítása